Jij bent een superheld

Geloof het of niet, maar jij bent een superheld. Wat is jouw superkracht? Het is niet bovenmenselijke spierkracht, laser-ogen of andere leuke onzin die je kent uit films en stripverhalen.

Het is jouw verbeelding

Jij hebt het vermogen om met de kracht van je fantasie en je gedachten jouw eigen realiteit te scheppen. Wanneer jij je iets inbeeldt en wanneer je deze visie heel duidelijk kunt zien en voelen, dan heeft de realiteit geen andere keuze dan te gehoorzamen en zich te plooien naar jouw gedachtenkracht.

Albert Einstein zei ooit: “Verbeelding is belangrijker dan kennis. Kennis is beperkt. Verbeelding omvat de wereld”. Deze woorden zijn ook van hem: “Met verbeelding kom je overal”. Einstein zorgde voor een revolutie binnen de wereld van de fysica, niet zozeer met zijn verstand maar door de superkracht van zijn verbeelding te gebruiken.

Fantasie buigt de realiteit

Je bent een superheld, gemaakt van sterrenstofAlles in het heelal is energie in een of andere vorm. Ook jouw gedachten. Het zijn golven, die een wisselwerking hebben met hun omgeving. Wanneer jij jouw fantasie gebruikt om je in te beelden en in te voelen hoe je zou willen dat jouw leven er uitziet, dan verandert de energie om jou heen. Hoe echter jouw visie voor jou aanvoelt, hoe sterker de energieverandering.

De realiteit heeft geen eigen willetje. Het is gewoon het gevolg van de verschillende energieën die in een bepaalde situatie aan het werk zijn. Wanneer jij bewust jouw energie gaat sturen, dan heeft dat invloed op het veld dat jouw dagelijkse realiteit vormt.

Er ontstaan kleine veranderingen, die jij zult herkennen als kansen en mogelijkheden. Door die kansen aan te grijpen, zet je een hele keten van gebeurtenissen in werking. Stap voor stap zet je de realiteit naar jouw hand. Totdat de visie die eerst alleen in jouw fantasie bestond, fysieke werkelijkheid is geworden.

De uitdaging en een oplossing

De grootste uitdaging in dit hele proces zit hem in het begin. Je moet jouw visie kristalhelder kunnen zien, voelen, ruiken, horen en beleven in jouw verbeelding. Alleen op die manier zal de energie voldoende sterk en gefocust zijn om de realiteit te kunnen ombuigen.

Sommige mensen kunnen dit van nature. Einstein deed het, waarschijnlijk zonder het zelf te beseffen. Steve Jobs kon het ook, met zijn beroemde “reality distortion field”. Maar voor de rest van ons kost het moeite.

Persoonlijk heb ik veel baat bij meditatie en Spheres Of Light. Zij helpen mij om af te stemmen op mijn verbeeldingskracht. Deze hulpmiddelen kunnen je bevrijden van beperkende gedachten die je zeggen dat het onmogelijk is. Zodat je de ongelooflijke kracht van jouw fantasie ten volle kunt benutten.

Denk groot, begin klein

Probeer het eerst eens met iets kleins. Gevoelsmatig staat er dan minder op het spel. Als je niets te verliezen hebt, zal je verstand je niet storen met dat vervelende stemmetje dat jou wil doen geloven dat het niet kan. Begin dus klein en bouw op die basis verder.

Overtuig jezelf geleidelijk dat jouw superkracht echt is en dat jij inderdaad een superheld bent!

Afbeelding: NASA, ESA & Jesús Maíz Apellániz

Gepubliceerd op 22 november 2013 door Bart Schroeven